Μία μέρα στην Ηγουμενίτσα

Μία μέρα στην Ηγουμενίτσα

Ηγουμενίτσα

Η Ηγουμενίτσα είναι μία μικρή πόλη που απλώνεται σε έναν φυσικό κόλπο, στα δυτικά της βρέχεται από θάλασσα και στα ανατολικά της δεσπόζει ένα όμορφο δασάκι. Είναι μία πόλη που χαρίζει σε εμάς τους  κατοίκους της μία πολύ καλή ποιότητα ζωής και σε εσάς τους επισκέπτες της μία πολύ όμορφη εμπειρία διαμονής. Μία μέρα στην Ηγουμενίτσα θα μπορούσε να περιλαμβάνει καφέ, ποτό και φαγητό στην παραλιακή οδό της πόλης, στα περίφημα “πλατάνια”, βόλτα  στον πεζόδρομο με τα εμπορικά καταστήματα αλλά και επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο με τη μόνιμη έκθεση “Θεσπρωτών Χώρα” ή  και στο “Σπίτι της Ρένας  Μνήμες, Παράδοση, Πολιτισμός” με τη μοναδική έκθεση λαογραφικών αντικειμένων όπου αναβιώνονται εικόνες από την άλλοτε καθημερινή ζωή των Θεσπρωτών.  Εφόσον υπάρχει χρόνος μία ποδηλατάδα στον ποδηλατόδρομο της πόλης, μία μοναδική διαδρομή 5 χλμ πλάι στη θάλασσα, μέσα στη φύση που καταλήγει στις μοναδικού κάλους οργανωμένες παραλίες για λουόμενους Δρέπανο και Μακρυγιάλι με πολλά beach bar και extreme sports θα ήταν πραγματικά απολαυστική.

Παράλληλα, στην πολιτιστική αίθουσα του “Πάνθεον” λαμβάνουν χώρα διάφορες ομιλίες, εκδηλώσεις και εκθέσεις ενώ κατά το πολιτιστικό καλοκαίρι γίνονται ποικίλες εκδηλώσεις που τιμούν τα ήθη, τα έθιμα της περιοχής αλλά και τις τέχνες και τα θεάματα γενικότερα. Σε όλη τη Θεσπρωτία  ξεχωριστό ενδιαφέρον έχουν η Ιερά Μονή Ραγίου και η Ιερά Μονή Γηρομερίου, για όσους έχετε έντονο θρησκευτικό κίνητρο, το Δέλτα του ποταμού Καλαμά και το Έλος Καλοδικίου για τους φυσιολάτρες, ο αρχαιολογικός χώρος του Πύργου Ραγίου, ο Τύμβος Παραποτάμου, η αρχαία Ελίνα, το Κάστρο Ηγουμενίτσας, η Ρωμαική Έπαυλη στο Λαδοχώρι, η Λυγιά, το Ρωμαικό Νεκροταφείο Μαζαρακιάς, οι Υδρόμυλοι του Μαργαριτίου και η Φανοτή για εσάς που έχετε έντονο αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Τέλος ο νομός είναι γεμάτος από όμορφα παραθαλάσσια χωριουδάκια, κάποια από αυτά ήσυχα και γραφικά όπως η Πλαταριά και η Σαγιάδα και άλλα πολύβουα και τουριστικά αλλά εξίσου ωραία όπως τα Σύβοτα και η Πάργα. Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχουν επίσης παραδοσιακοί οικισμοί όπως η Παραμυθιά και το Φοινίκι.

Η Ηγουμενίτσα και η Θεσπρωτία περιμένουν να σας διηγηθούν όμορφες ιστορίες και να σας χαρίσουν αλησμόνητες εικόνες. Μη διστάσετε…….

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο